Hur smakar fottrampat?

Äntligen har jag fått hjälpa till att ta hand om druvor! I flera år har jag drömt om att få hantera druvor i samband med skörd och kanske till och med få testa på det här med att trampa vin. Om jag trodde att första gången skulle ske hemma i Sverige ungefär en kvart från där jag bor? Nej, det var väl kanske inte något som fanns i mina tankar för lite mer än ett år sedan. Och sen öppnade The Winery Hotel i Solna.

 

The Winery Hotel är unikt i sitt slag. Det är ett hotell med ett eget vineri som man ser in i från lobbyn. Hotellet är snyggt designat av Jan Söder. Är du vinintresserad och tycker om upplevelser? Bor du inte i Stockholm? Då passar hotellet perfekt för en weekend i storstan. Eller gillar du kanske fenomenet staycation? (Det gör jag!) Checka in på hotellet en fredagskväll och gå på en vinprovning eller njut av några glas vin med vineriet som utsikt.

 

Okej, hotellet är ballt och så. Men ännu coolare är det att jag har fått trampa druvor. Jag hade föreställt mig en annan känsla. Lite varmare. Å andra sidan, dessa druvor (Sangiovese och Cabernet Sauvignon) har varit ordentligt nerkylda för att klara av transporten från Toskana i Italien. Jag frös om fötterna, fick lite ont av stjälkarna som avstjälkades medan jag hoppade runt i karet. Men oj vad jag skrattade och njöt. Nästa mål är att få testa på det här med fottrampat i en något varmare miljö.

 

Sedan 1 september finns The Winery Red Blend # 3 i ordinarie sortiment på Systembolaget i Mall of Scandinavia och i BS i resten av landet för 179 kr. Vill du ha vin fottrampat av mig smakar får du vänta något år till…

fler inlägg