Pinot noir och kyckling

Vinos fortsätter att välja vinet först och sen maten. Daniella Lundh Egenäs och vinkocken Anders Röberg väljer denna gången pinot noir som de matchar med kyckling, rotfrukter och en svampsky. Pinot noirens lätta elegans gifter sig väldigt bra med svampen, som är får en aromatisk skjuts av av dragon, och rofrukternas sötma. En riktig superkombo!

 

Här kan du se klippet när Daniella och Anders matchar pinot noir med kyckling, rotfrukter och svampsky.

 

För att få ett vintips, en Pinot noir som passar utmärkt till kycklingen, klicka här. 

 

Kyckling med svampsky och rotfrukter

4 portioner

 

8 st kycklinglår
1–1.5 kg blandade skurna rotfrukter
200 g blandad svamp efter säsong
2 dl mörk kycklingfond
50 g smör
½ dl hackad persilja
Citronsaft
Salt och peppar
3 kvistar rosmarin

 

Gör så här
Krydda kycklingen med salt och peppar, bryn i en stekpanna med en kvist rosmarin, stek klart i ugnen.Rosta rotfrukterna med olivolja och rosmarin i ugnen på 200 grader tills dom är mjuka och fått fin färg.

Stek svampen och tillsätt i kycklingbuljongen, låt småkoka i ca 5 minuter, tillsätt sedan smöret, smaka av med salt, peppar och citronsaft.

fler inlägg