När sorgen kräver ett glas Greywacke

Oktober har hittills bjudit på tuffa dagar, man kan enkelt beskriva det som att livet givit mig ett lass sura citroner. Familjen har varit med om något som jag inte önskar att ens min värsta fiende ska behöva gå igenom. Vi har förlorat en av oss. En ung älskad person. Med denna erfarenhet har jag fått upp ögonen för en fantastisk organisation som heter Missing People. En organisation som kommer att få flera nya rekryter så fort vi har fått smälta händelsen.

 

Något som värmer mitt hjärta enormt är att ha fått uppleva hur en tragisk situation kan föra med sig en känsla av samhörighet. Föra en familj ännu närmre varann. Mitt i all sorg så finns det så mycket kärlek inblandat. Sorgen kommer att ta tid och vi alla får sörja som vi själva behöver. Och ibland behövs en redig flaska Pinot Noir.

 

Jag gick på Systembolaget igår tillsammans med Stella för att inhandla ett gäng flaskor som kunde passa en familjesammankomst. Att bjuda hem hela släkten spontant en måndagskväll kan vara det bästa jag någonsin har gjort. Det har aldrig behövts mer. När vi traskade runt på Systembolaget plockade vi på oss en massa röd Bourgogne från Louis Jadot. Okomplicerat och något som de flesta uppskattar. Men lite snabbt gick jag förbi och kikade vad som fanns bland Nya Världens viner.

 

Och där stod den.

 

Av någon konstig anledning är jag vän med Kevin Judd på Facebook. Jag kan inte minnas att vi har träffats. Kanske har vi det. Jag ser hans fantastiska fotografier dyka upp i flödet lite då och då. Hans största passion är nämligen att fotografera och hans etiketter pryds av sina egna fotografier. Min blick drogs till fotot på flaskan. Greywacke. Kevin Judds viner går under namnet Greywacke och han bor tillsammans med sin fru i Omaka Valley. Vill du veta mer om Greywacke kan du läsa här.

 

Mitt i sorgen kunde familjen samlas tillsammans med några flaskor Greywacke Pinot Noir 2014.

 

Vila i frid älskade Jacob. Hoppas att du åker en massa orört puder där du är nu. För alltid finns du i våra hjärtan. 


Greywacke Pinot Noir, Marlborough Nya Zeeland 2014 nr 92168 – 249 kr.

fler inlägg