Naturvin och Biodynamiskt i skåpet

Jag tycker om goda viner och sätter aldrig min vinsmak i olika kategorier, gott vin är alltid gott vin som man njuter av vid olika tillfällen, ställen och vad man där och då är sugen på. Känns som om den så kallade “naturvinsvågen” börjar försvinna lite lätt och vi börjar förstå skillnaden på vin och vin, och vi slutar att snacka om att det är en trend och så vidare. Men om man nu skulle vilja köpa de här vinerna som de flesta bra ställen i Sverige serverar – för att inte tala om Köpenhamn som var tidiga med biodynamiska viner och naturvin. Kan vara svårt om man inte vet var man ska få tag i dessa juiciga, goda grejer. Jag ger lite tips på var de finns och vad jag gillar bäst just nu.

 

Systembolaget finns en sökruta där man alltid kan skriva in namn på vin etc. Om man till exempel skriver namnet på vinfirman som tar in vinet till Sverige kommer alla viner upp som Systembolaget köper in så kan man beställa därifrån.

 

Morgon Côte du Py, Jean Foillard, Frankrike Nr 91000 279:-

En av mina favoriter i Beaujolais. Snyggt vin som jag gärna äter charkuterier till alla dagar i veckan om jag kunde.

 

Larmandier-Bernier Longitude Premier Cru, Champagne, Frankrike Nr 94330 399:-

Odlar Champagne med snygg syra och krämighet.

 

Winefinder.se som är en sida där man kan få levererat direkt till dörren har släppt en naturlåda som jag provade igår, toppengrejer.

Dryckesbutikens Naturlåda 1260:- 6 flaskor

Goda grejer med både en cool cider, rött och vitt vin. Min favorit är Petite Natur, Domaine de lÁmandier som har en snygg, fruktig och härligt läskande stil.

Dem här vinerna och bland lådorna fyller jag också vinkylen med just nu.

 

No1 Loire från Dryckesbutiken artikelnummer: 72761-09 1248:-, 6 flaskor med sjukt goda, moderna och juiciga viner från Loire i Frankrike, både vitt och rött. En av mina favoriter sedan länge tillbaka då jag har haft äran att få inmundiga detta på Restaurang är Touraine Sauvignon.

 

Några tips på vinfirmor man kan söka på och beställa biodynamiska- och naturviner från:

Kvalitetsviner

Wine Trade

Dryckesbutiken

Vin & Natur

Pompette Dryckeshandel

Bombolles Vinhandel

 

Skål!

 

 

fler inlägg