Rekordstort intresse för Riesling Week

Den här veckan, 12-18 juni, firas Riesling Week. I år är intresset rekordstort och ett 30-tal krogar runtom i landet medverkar för att hylla den mångsidiga Riesling-druvan. 

 

Riesling Week arrangeras i samarbete med Wines of Germany, i syfte att uppmärksamma Rieslin – en mångsidig druva känd för att passa både till det nordiska och det asiatiska köket. Variationen hos vinerna gör att de går att para med både sött och salt.

 
Riesling Week firas i ett flertal länder och har på vissa håll blivit så populär att veckan har gått över till att bli en månad. I Sverige deltar över 30 restauranger i Riesling Week 2017, alla med olika aktiviteter på menyn. Vinälskare kan se fram mot extra många Rieslingviner på glas, speciellt framtagna mat- och Rieslingkombinationer på menyn och exklusiva möjligheter att prova guldkorn från restaurangernas vinkällare. 
 
Här firas veckan 12-18 juni
  
Stockholm: Bistro Barbro, Bar Central, Ekstedt, Esperanto, Hillenberg, Imouto, Konstnärsbaren, Niklas, Nook, Restaurang Galleriet Görvälns Slott, Råkultur, Shibumi, Speceriet, The Burgundy, The Winery Hotel, Tyge & Sessil
Uppsala: Hambergs Fisk, Jay Fu’s
Göteborg: Hos Pelle, Projekt, Thörnströms Kök, Vinbaren 28+, Vini e Liquori
Malmö: L’Enoteca
Gotland: Smakrike Krog
Öland: Hotell Borgholm
Norra Sverige: Camp Ripan Restaurang, Hunger och Törst, Linnéa & Peter, Restaurang CG, Restaurang Nygatan 57, Restaurang Tage, Söders Källa, Vinkrogen
Södra Sverige: Majas vid Havet, PM & Vänner
 
Fullständig information om Riesling Week och vilka restauranger som deltar finns på www.winesofgermany.se

fler inlägg