Steve Kistler gör Occidental Wines

Man skulle nog kunna klassa Kistler som ett kultvin. Ett sånt där vin som är svårt att få tag på, ganska så dyrt men nedrans gott. Kistler producerar Pinot Noir och Chardonnay i Kalifornien av toppklass. Sedan 2011 gör Steve Kistler även Pinot Noir under namnet Occidental Wines.

 

Steve Kistler började sin karriär 1975 hos Ridge Vineyards och sedan dess har han gjort historia med sina egna viner. Occidental är alltså det nya projektet där man satsar på att göra Pinot Noir-viner av allra bästa kvalitet. I Freestone-Occidental har man ungefär 35 hektar odlade med denna fantastiskt eleganta och ömtåliga druvsort. I källaren arbetar samma team som funnits vid Steves sida i nästan 25 år.

 

Occidental Sonoma Coast Pinot Noir 2013 görs bland annat på druvor från unga stockar planterade i de kända vingårdarna Bodega Headlands och Occidental Station, men även på druvor från vingårdar som inte används till de vingårdsbetecknade vinerna.

 

Det här är ett vin verkligen i min stil. Elegant med en härlig fräschör från den friska syran, rödhårigt och en eftersmak som hänger kvar.

 

Tusan vad jag diggar Pinot Noir från Kalifornien. Och han den där Steve Kistler, han vet vad han gör han.

 

fler inlägg