Välkomna till Vinos – vin så funkar det!

Det här är resultatet av ren och skär vinglädje. Massvis av passion utspätt med en generös dos nörderi, humor och en ständig vilja av att dela med sig. Det var även dessa drivkrafter som gjorde att vi två hittade varandra för sisådär två år sedan. För även om vi numera delar mer än bara ett stort vinintresse var det jakten på nya vinupplevelser som förde oss samman. Efter otaliga vinprovningar, luncher, middagar, resor, frukostdiskussioner och kreativt kaos föddes idén till boken ”Vin så funkar det”. Vi ville skapa en enklare, piggare och mer lustfylld inkörsport till vinvärlden – en värld som ofta kan uppfattas elitistisk, snäv och högtravande. Vi är raka motsatsen! Vin ska vara kul och inkluderande. Tillgängligt för alla som vill, alla nyfikna.

 

Vinos är nästa hållplats för vårt missionståg. En samlingsplats på nätet för våra gemensamma vinäventyr i rörligt format. En levande, ständigt växande och uppdaterad version av ”Vin så funkar det”. Här postar vi klipp från provningar och resor. Vi kommer att intervjua producenter, träffa vinpersonligheter och artister. Stort fokus ligger på att undersöka superkombos – våra allra bästa mat- och vinkombinationer. Det kan röra sig om allt från vilket vin som passar bäst till melodifestivalen till vilken typ av karaff som funkar bäst till champagne. Vi kommer dela med oss av våra egna tips och tricks som rör allt det där som du aldrig vågat fråga om. Måste man ha många vinglas? Hur navigerar du igenom en vinlista? Hur pratar man med en sommelier? Var ska man plugga om man vill lära sig mer? Vad ska man tänka på när man besöker en producent? Och måste man verkligen dricka glögg till jul?

 

Vi hoppas kunna ge en inblick i hur roligt det kan vara med vin och bredda inkörsporten för all nyfikna. Självklart kommer det också slippra igenom att en del musik och träning i sann Alf & Petter-anda. Podcasten ”Dela en flaska” kommer också få nytt liv i filmatiserad tappning. Kul att du hittat hit!

 

/Petter & Alf

 

fler inlägg