Vit Bordeaux och skaldjursplateau

Jag är extremt morgontrött av mig. Men när det vankades vit Bordeaux och skaldjursplateau till lunch en helt vanlig måndag var det nästan som att jag hoppade ur sängen. Vespan kördes nästan upp på bakhjulet påväg in mot Stureplan.

 

 

Syftet med lunchen var att bekanta oss med Villa Garros Sauvignon Bordeaux 2016. Nr 4184 på Systembolaget och går på 99 riksdaler. Bakom vinet står Francois Lurton som producerar vin i fyra olika länder: Frankrike (Francois Lurton’s Estates), Spanien (Bodega Lurton), Chile (Hacienda Aaurocano) och Argentina (Bodega Piedra Negra). Villa Garros görs på druvor från Entre-Deux-Mers. Man odlar ekologiskt, precis som med det mesta annat Francois Lurton sysslar med.

 

 

I samband med att vi mumsade i oss skaldjur fick vi också se den nya etiketten för Villa Garros. Flaskan till höger är den nya medan den vänstra alltså är den gamla etiketten. För att kosta 99 kr på Systembolaget måste jag säga att det är rena fyndet. Till skaldjur gjorde sig vinet riktigt bra. Vit Bordeaux är underskattat och borde serveras mer på krogen.

 

 

Clara Grabe (sommelier och skribent) visar upp den fina paketeringen som kommer att pryda flaskorna under slutet av hösten. På detta vis slipper du köpa en blombukett, två flugor i en smäll. Kanonbra ju!

 

fler inlägg