Wallis vårfavoriter

Äntligen har den kommit, våren! Fram med trasiga jeans och glad musik och poppa upp bubblande vin och juiciga röda droppar, och icke att förglömma vita sneakers.

 

I kylen hemma har jag alltid några flaskor av bättre rött vin från södra Rhonedalen, naturvin från Loire och vitt vin från Portugal. Häng med så berättar jag vad jag helst äter och dricker i vår.

 

Matiga sallader är alltid gott, har man ostar i som är lite syrligt tänker jag att lite fruktiga och friska vita viner funkar bra och inte för kraftiga röda som tar över de goda grönsakerna.

 

Vitt

Alvarinho Contacto, Portugal, Nr 6707 119:-

Klassiker som alltid levererar i vårvärmen. Sjukt prisvärt vin.

 

Saumur Brézé, Clos David, Loire, Frankrike, Nr 90504, 229:-

Lite fetare och snyggare Chenin Blanc. Modern stil som funkar sjukt bra till fetare ost i salladen eller skaldjur.

 

Fisken

Chablis, Christian Moreau, Frankrike, Nr 71541 449:- Magnum

Vit Bourgogne ja tack alla dagar i veckan och varför inte på stor flaska. Den här producenten tillhör en av mina favoriter i Chablis, har en lite fetare stil.

 

Rött

Grillat kött eller fågel

Jag gillar ju som jag tjatat om tidigare när det kommer till röda viner, lite elegantare och lättare stil som alltid skall drickas svalt. Men om man vill ha lite mer kraft och kryddighet till sin köttbit dricker jag gärna det här.

Chateau Montelena, Cabernet Sauvignon, USA Nr 71926 399:-

Crozes-Hermitage, Les Meysonniers, Frankrike Nr 74136 179:-

 

Till snacksen (Lätt och juicigt)

Morgon, Marcel Lapierre, Frankrike Nr 95280 224:-

Jag kan dricka det här vinet till nästan allt. Älskar den här vinmakaren och försöker alltid köpa på mig lite och bulla upp med.

 

Trevlig vår!

 

 

fler inlägg